Blog

De perfecte badmode kiezen? Dit zijn de trends.

Zomer? Da's tijd voor vakantie, strand en zwembad. Natuurlijk wil je er dan op je best uitzien in de nieuwste badmode. En vergeet de strandaccessoires niet om je beachlook compleet maken. Met onze tips ben je klaar om te stralen op het strand!

Opgewekt en speels

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te vullen met beachwear. Trakteer jezelf op een nieuwe bikini of badpak en laat je daarbij inspireren door de nieuwste trends qua strandmode. Of je nu een strandvakantie plant of een leuke daguitstap, met onze badmode zie je er stijlvol uit en voel je je zelfverzekerd.

De trends van dit seizoen zijn geïnspireerd door opgewekte kleuren en speelse prints. De nieuwe collecties ogen vrolijk en zijn in de belangrijkste trendkleuren te verkrijgen. Dankzij de bijzondere stoffen krijgt je beachwear een unieke look.

Eindeloos mixen & matchen

Tropische prints met planten en dieren zijn populair en kunnen worden gecombineerd met verschillende tinten, texturen en patronen om een unieke look te creëren.

Een andere belangrijke trend dit seizoen is het mixen en matchen van kleuren. Felle kleuren zoals felrood, -roze en -groen kunnen worden gecombineerd voor een opvallend stijlstatement. Maar ook ingetogen kleuren en pasteltinten zijn in de mode en zorgen voor een zachte en rustige uitstraling.

Als je je beachlook extra glamoureus wilt maken, zijn accessoires de sleutel tot succes. Denk aan tuniekjurken, zonnehoeden, zonnebrillen en slippers, zoals die van het populaire Havaianas! En natuurlijk: een (strand)tas om het geheel af te maken en al je benodigdheden stijlvol in te bewaren. Onze favoriete tassen zijn die van het Italiaanse ViaMailBag.

Onderhoud van je favoriete badmode

Als je een badpak of bikini kiest, is het belangrijk om te letten op de pasvorm en de snit die het beste bij je figuur past. In de SKM-boetiek kan je bij onze professionele stylisten terecht voor persoonlijk stijl- en maatadvies. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt én zal je meer plezier beleven aan je aankoop.

Om je beachwear zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om het op de juiste manier te wassen en te onderhouden. Laat het na gebruik weken in een teiltje en let op met zonnebrandcrème die de kleur kan aantasten. Was je badpak of bikini bij voorkeur met de hand in koud water en vermijd wasverzachter. Met deze tips blijven de kleur en elasticiteit langer bewaard.

Onze badmode-merken

Altijd trending

Er zijn trendy herenzwembroeken in overvloed om deze zomer te dragen. Een populaire trend is de army-kleuren, zoals diverse groen- en beigetinten, in combinatie met kleine grafische motieven. Ook zijn de tropical prints, geïnspireerd op het Hawaii-shirt, een musthave voor hem. Denk daarbij niet alleen aan bloemenprints, maar ook aan felle kleuren, color blocking en geometrische prints.

Een andere veelvoorkomende trend voor herenzwembroeken zijn de sportieve stijlen, zoals zwemshorts met een mesh-voering of zwembroeken met een sportieve print. Deze zijn perfect voor mannen die van een actieve levensstijl houden en zich graag sportief willen kleden. Ook zijn er meer tijdloze "trends" die het altijd goed doen. Denk maar aan de maritieme blauwe, witte en rode kleuren met strepen en geometrische prints. Hiermee ben je elk seizoen in de mode, maar ze worden telkens in een nieuwe, frisse uitvoering gestoken.

Opvallen mag!

Je merkt het, een van de grootste trends voor herenbadmode deze zomer zijn de kleurrijke prints. Of het nu gaat om tropische bloemen of geometrische patronen, opvallende prints zijn helemaal in.

Details zijn echter ook belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een zwemboxer met biezen en koordjes in een contrasterende kleur. En match met je favoriete strandaccessoires zoals teenslippers en petten!

Tips voor meer zwemplezier

Het is belangrijk om je zwembroek goed te verzorgen om deze in goede staat te houden. Spoel je zwembroek daarom zo snel mogelijk uit met zoet water, was hem in een handwas en laat hem liggend drogen. Vermijd het gebruik van heet water en wring je zwembroek nooit uit. Met deze eenvoudig toe te passen tips zal je sowieso langer plezier beleven aan je gloednieuwe zwembroek!

Ontdek de zwembroeken van onder meer deze merken